آرتوز

آرتوز یا brace به وسیله ای گفته میشود که در اطراف اندام قرار داده میشود تا حرکت اندام را کنترل کرده و یا شکل اندام را تحت تاثیر قرار میدهد.

علم درست کردن آرتوز را اورتونیکر یا ارتوپد فنی می نامند و شخصی که اقدام به ساخت آنها می نماید ارتوتیست می گویند نکته قابل توجه این است که شخصی که آرتوز یا بریس را می سازد می بایست از آناتومی بدن اطلاع کافی داشته باشد، مراکزی که آرتوز را می سازند مراکز ارتوپدی هستند و اقدام به ساخت پروتز یا اندام های مصنوعی می نمایند.

بریس یا آرتوز چه کمکی به افراد می نماید؟

کمک به حرکت مفاصل، کمک به ریکاوری اندام شکسته بعد از خارج شدن از گچ، مهار کردن حرکت مفاصل در یک جهت خاص و اجازه حرکت دادن به انواع جهات

انواع بریس:

آرتوز یا بریس از مواد گوناگونی مانند پارچه، فلز، لاستیک و…. ساخته میشوند این وسایل شامل 2 نوع کلی میباشند.

1.بریس های از پیش آماده که در اندازه های گوناگون و برای اندام های گوناگون در داروخانه ها موجود بوده و به نسخه پزشک معالج که شامل اندازه اندام او باشند در اختیار بیمار قرار می گیرد.

2.بریس هایی که در قالب اندام بیمار ساخته میشوند که به تجویز پزشک و توسط ارتوپدهای فنی ساخته و در اختیار بیمار قرار می گیرد تفاوت بین این نوع و نوع قبلی در این است که بیمار در این نوع احساس راحتی می کند و متناسب با اندام وی ساخته شده است و در اندازه گیری، قالب گیری آن دقت کافی به عمل آمده است.

علاوه بر دو نوع ذکر شده بریس استاتیک و بریس داینامیک هم داریم که بریس استاتیک موجب بی حرکتی کامل مفاصل شده که این بی حرکتی موجب تسکین درد میشود اما بریس داینامیک فقظ اجازه حرکت مفاصلبه یک جهت خاص را می دهد که این ممانعت در برابر تحرک مفاصل در جهتی جز جهت مورد نیاز موجب تسکین درد میشود.

بریس ها برای اندام فوقانی و تحتانی ساخته میشوند که برای اندام های فوقانی شامل آرتوز شانه، آرتوز بازو، آرتوز مچ دست و برای اندام های تحتانی شامل آرتوز کف پا، آرتوز مچ پا و… می باشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه